Học TậpLớp 7

Top 30 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án)

Thầy cô biên soạn và giới thiệu Top 30 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án) gồm các đề thi được tuyển chọn và tổng hợp từ các đề thi môn Tiếng Anh THCS trên cả nước có hướng dẫn giải chi tiết giúp học sinh làm quen với các dạng đề, ôn luyện để đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án) – Đề số 1

Phòng Giáo dục và Đào tạo …

Đề thi Học kì 1 – Friends plus

Bạn đang xem: Top 30 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án)

Năm học –

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

LISTENING

Listen to five airport announcements. Choose the correct answer, A, B or C.

Announcement A

1. What time does the flight begin?

A. 9:00    B. 9:15    C. 9:25

Announcement B

2. What do passengers need to have?

A. Boarding passes    B. Passports    C. Both A and B

Announcement C

3. Which gate should Gemma and Ryan come to right immediately?

A. Gate    B. Gate 14    C. Gate 40

Announcement D

4. What is the flight number?

A. Flight KL1050    B. Flight KN1051    C. Flight KN1055

Announcement E

5. What is the temperature in New York now?

A. 73º    B. 67º    C. 76º

Listen again and complete the table with the words in the box.

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 7 Friends plus (2 đề) | Chân trời sáng tạo

Announcement A

6. This flight is delayed by two hours because of _______________.

Announcement B

7. Flight FR3421 now boarding at _______________ .

Announcement C

8. This is the final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey flying to Athens on ____________ .

Announcement D

9. All passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children please go to _______________.

Announcement E

10. People have landed at JFK airport in New York where the local time is _______________ .

PRONUNCIATION

Choose the word whose bold part is pronounced differently from others. Write A, B, C or D in the blank.

1. A. climb    B. like    C. find    D. sit

2. A. head    B. meat    C. wear    D. bear

3. A. sand    B. hand    C. man    D. small

Choose the bold word that has a different stress pattern from the others. Write A, B, or C in the blank.

4. A. happy    B. slowly    C. polite    D. badly

5. A. comfortable    B. successful    C. creative    D. enormous

USE OF ENGLISH

Choose the word or phrase that best completes each sentence.

1. The woman was ______ on the bed.

A. lying    B. kicking    C. holding

2. Her students _________ books at 9 a.m. yesterday.

A. was reading    B. were reading    C. read

3. The phone ______ while she was sleeping.

A. ring    B. rang    C. was ringing

4. We need to be ______ to take photos of wild animals.

A. polite    B. patient    C. rude

5. They can think _________ to find the new solution.

A. happily    B. creatively    C. rudely

6. The woman ______ at the supermarket last Sunday.

A. was    B. were    C. be

7. In the past, _________ people couldn’t attend universities.

A. cruel    B. poor    C. rich

8. There______ many toys in his bedroom when he was a child.

A. was    B. be    C. were

9. My sister _________ there for one hour and waited for him.

A. met    B. stayed    C. gave

10. My family members _________ happy with the film last night.

A. were    B. was    C. be

11. In 1500 Leonardo da Vinci _________ a flying machine.

A. wrote    B. ruled    C. invented

READING

Read the passage and decide whether each statement is True or False. Write True or False in each blank.

Vietnamese Mid-Autumn Festivals

The way people celebrate Mid-Autumn Festival differs from generation to generation as society keeps moving forward. Although traditional Mid-Autumn celebration activities for children and families are not so popular nowadays as they used to be decades ago, the timeless cultural value of truth, goodness, and beauty are always honoured, and practiced in a variety of ways.

There is something new about today’s Mid-Autumn Festival. It’s the presence of colourful electronic lanterns that play music, aside from the traditional star-shaped paper-and-bamboo lanterns, and a lot of baked and white mooncakes with flavours that better meet consumers’ changing tastes. Just like many other traditions, Mid-Autumn Festival has changed to catch up with the modern life.

1. People celebrate Mid-Autumn Festival differently.

2. The culture is not honoured.

3. Modern lanterns can play music.

4. Mooncakes are served in the festival.

Choose the option that best completes each blank in the passage. Write A, B, or C in the blank.

Thanksgiving Day

American (5) the Thanksgiving holiday on the fourth Thursday of November. Families meet for a special meal including turkey, corn, potatoes and pumpkin pie – a (6) dessert. Then families do activities together or watch TV.

The Thanksgiving festival celebrates the first harvest of the Pilgrims – a group of religious settlers. In September 1620, they (7) England for America on a ship – the Mayflower. That winter, when they arrived, they were very cold and didn’t have enough food. So half of them died. A Native American leader, Squanto, (8) the settlers. His people showed the settlers how to grow corn and vegetables and how to hunt animals for food.

In Autumn 1621, after a good harvest, the Pilgrims held a big celebration to thank God. They invited the Native Americans. For three days, they ate together. Also, they (9) games, sang songs and danced. It was the start of a long tradition.

5. A. celebrate    B. play    C. get

6. A. kind    B. uncommon    C. popular

7. A. arrived    B. left    C. went

8. A. came    B. cooked    C. visited

9. A. played    B. met    C. helped

WRITING

Rearrange the words in a correct order to make a complete sentence.

1. his parents / talk / Tom/ did / to / ?

2. she / apples / does / bananas / or / like / ?

3. visited / Jeremy / summer / Vung Tau / last / .

4. go / your / where / mother / did / shopping / ?

5. we / last weekend / ate / a / at / restaurant / .

Rewrite the following sentences with the given beginning in such a way that the meanings stay unchanged.

6. It is difficult to take photos of wild animals.

It is not ____________________________________________

7. Sportsmen usually move fast.

Sportsmen don’t usually ____________________________________________

8. Photographers need to think creative to take good photos.

Photographers think ____________________________________________

9. You need to wait for a long time.

You need to be ____________________________________________

10. Photographers also need to sit quietly.

Photographers should find a _______________________________________

ANSWER KEY

LISTENING

1. C

2. C

3. B

4. A

5. C

6. bad weather

7. gate 21

8. flight EZ9753

9. gate 6

10. 18:30

Listening Transcript:

A: Good morning. This is an announcement for all passengers travelling on the 9:25 flight TOM1223 to Rome. This flight is delayed by two hours because of bad weather.

B: Would all passengers travelling to Tokyo on flight FR3421 please have your boarding passes and passports ready for boarding. Flight FR3421 now boarding at gate 21.

C: This is the final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey flying to Athens on flight EZ9753. Your flight is ready to leave. Please go to gate 14 immediately. The doors of the plane will close in five minutes. Final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey.

D: This is an announcement for passengers travelling to Amsterdam on flight KL1050. Will all passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children please go to gate 6 for boarding. That’s all passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children go to gate 6 for boarding. Thank you.

E: Good evening, ladies and gentlemen. We have landed at JFK airport in New York where the local time is 18:30 and the temperature is 76º. We hope you have enjoyed your flight with American Airlines this evening and wish you a very safe journey to your final destination.

PRONUNCIATION

1. D

2. B

3. D

4. C

5. A

USE OF ENGLISH

1. A

2. B

3. B

4. B

5. B

6. A

7. B

8. C

9. B

10. A

11. C

 

READING

1. True

2. False

3. True

4. True

5. A

6. C

7. B

8. C

9. A

               

WRITING

1. Did Tom talk to his parents?

2. Does she like apples or bananas?

3. Jeremy visited Vung Tau last summer.

4. Where did your mother go shopping?

5. Last weekend, we ate at a restaurant.

6. It is not easy to take photos of wild animals.

7. Sportsmen don’t usually move slowly.

8. Photographers think creatively to take good photos.

9. You need to be patient.

10. Photographers should find a quiet place to sit.

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án) – Đề số 2

Phòng Giáo dục và Đào tạo …

Đề thi Học kì 1 – Friends plus

Năm học –

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

LISTENING

Listen to a talk about photography. Choose the correct answer, A, B or C.

1. What does the speaker talk about photography?

A. Photography takes much time.

B. Photography is boring.

C. Photography is one of the best hobbies.

2. When did the speaker begin taking photos?

A. He was a teenager. B. He was a child. C. He doesn’t remember.

3. What did he like to take photos of?

A. Animals B. All things C. People

4. What kinds of camera are being used now?

A. Digital camera. B. Phone cameras C. Both A and B

5. What does he say about photographers?

A. They are great artists. B. They are patient. C. They are polite.

Listen again and complete the table with the words in the box.

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 7 Friends plus (2 đề) | Chân trời sáng tạo

Photography is one of the world’s best-loved hobbies. Recently, it seems as though everyone in the world has become a 6._______________. It’s so easy now to take good photographs. When I was a teenager, photography was one of my 7._______________ hobbies. I loved taking photos of all kinds of things. I also had a lot of photographic equipment. I couldn’t wait to get my 8._______________ developed. Now there are digital cameras and phone cameras. Anyone can take really good photographs. What’s more, we can use all kinds of 9._______________ to change our photos and display them online. I think photography will get easier and more 10._______________ in the future. I still think great photographers will be like great artists.

PRONUNCIATION

Choose the word whose bold part is pronounced differently from others. Write A, B, C or D in the blank.

1. A. explored    B. lived    C. admired    D. looked

2. A. booked    B. travelled    C. looked    D. stopped

3. A. needed    B. liked    C. liked    D. visited

Choose the bold word that has a different stress pattern from the others. Write A, B, or C in the blank.

4. A. alive    B. funny    C. tiny    D. awful

5. A. dinosaur    B. unfriendly    C. personal    D. pyramid

USE OF ENGLISH

Choose the word or phrase that best completes each sentence. Write A, B, or C in the blank.

1. The woman ______ at the supermarket last Sunday.

A. was    B. were    C. be

2. In the past, _________ people couldn’t attend universities.

A. cruel    B. poor    C. rich

3. There______ many toys in his bedroom when he was a child.

A. was    B. be    C. were

4. My sister _________ there for one hour and waited for him.

A. met    B. stayed    C. gave

5. My family members _________ happy with the film last night.

A. were    B. was    C. be

6. The woman was ______ on the bed.

A. lying    B. kicking    C. holding

7. Her students _________ books at 9 a.m. yesterday.

A. was reading    B. were reading    C. read

8. The phone ______ while she was sleeping.

A. ring    B. rang    C. was ringing

9. We need to be ______ to take photos of wild animals.

A. polite    B. patient    C. rude

10. They can think _________ to find the new solution.

A. happily    B. creatively    C. rudely

11. She is _________up her keys on the floor.

A. kicking    B. standing    C. picking

READING

Read the passage and decide whether each statement is True or False. Write True or False in each blank.

Shooting Wildlife

Wildlife photography—whether you’re trying to photograph a herd of elephants on the Serengeti Plains or squirrels in your backyard—is patience. Wild animals are going to do what they’re going to do. Unfortunately, you can’t ask them to look this way, do something cute, or stand where the light is better. You have to be there, and ready, when they decide to look cute or do something interesting. Be prepared to wait, and wait, and wait—it takes a long time to get good wildlife shots, even longer to make great ones.

But it’s not wasted time. The longer you spend with an animal or a group of animals, the better you get to know them and their habits. You get to see different individuals, and you’ll get to the point where you can expect what they might do at a particular time of day or in a certain situation

1. We need to be patient to take good photos of wild animals.

2. Wild animals can follow our instructions.

3. It’s a waste of time to wait to get a good photo.

4. Waiting for a long time helps us know the animals’ habits better.

Choose the option that best completes each blank in the passage. Write A, B, or C in the blank.

Thanksgiving Day

American (5) the Thanksgiving holiday on the fourth Thursday of November. Families meet for a special meal including turkey, corn, potatoes and pumpkin pie – a (6) dessert. Then families do activities together or watch TV.

The Thanksgiving festival celebrates the first harvest of the Pilgrims – a group of religious settlers. In September 1620, they (7) England for America on a ship – the Mayflower. That winter, when they arrived, they were very cold and didn’t have enough food. So half of them died. A Native American leader, Squanto, (8) the settlers. His people showed the settlers how to grow corn and vegetables and how to hunt animals for food.

In Autumn 1621, after a good harvest, the Pilgrims held a big celebration to thank God. They invited the Native Americans. For three days, they ate together. Also, they (9) games, sang songs and danced. It was the start of a long tradition.

5. A. celebrate    B. play    C. get

6. A. kind    B. uncommon    C. popular

7. A. arrived    B. left    C. went

8. A. came    B. cooked    C. visited

9. A. played    B. met    C. helped

WRITING

Rearrange the words in a correct order to make a complete sentence.

1. the squirrel / eating / was / nuts / ?

2. where / your parents / travelling / were / last year / this time / ?

3. did / swim / Maria / yesterday / in a river / ?

4. your sister / sleeping / was / last night / at 7 p.m. / ?

5. you / what / do / did / last month / ?

Rewrite the following sentences with the given beginning in such a way that the meanings stay unchanged.

41. The universe is enormous.

The universe is not ____________________________________________

42. I really admire Shakespeare’s plays.

I’m really into ____________________________________________

43. She loves travelling.

She likes ____________________________________________

44. The trip to America was so exciting.

The trip to America is not ____________________________________

45. Only rich people could learn at universities.

Universities were not for the __________________________________

ANSWER KEY

LISTENING

1. C

2. A

3. B

4. C

5. A

6. photographer

7. biggest

8. photos

9. software

10. interesting

Listening Transcript:

Photography is one of the world’s best-loved hobbies. Recently, it seems as though everyone in the world has become a photographer. It’s so easy now to take good photographs. When I was a teenager, photography was one of my biggest hobbies. I loved taking photos of all kinds of things. I also had a lot of photographic equipment. I couldn’t wait to get my photos developed. Now there are digital cameras and phone cameras. Anyone can take really good photographs. What’s more, we can use all kinds of software to change our photos and display them online. I think photography will get easier and more interesting in the future. I still think great photographers will be like great artists.

PRONUNCIATION

1. D

2. B

3. B

4. A

5. B

USE OF ENGLISH

1. A

2. B

3. C

4. B

5. A

6. A

7. B

8. B

9. B

10. B

11. C

 

READING

1. True

2. False

3. False

4. True

6. A

7. C

8. B

9. C

10. A

               

WRITING

1. Was the squirrel eating nuts?

2. Where were your parents travelling this time last year?

3. Did Maria swim in a river yesterday?

4. Was your sister sleeping at 7 p.m. last night?

5. What did you do last month?

6. The universe is not small.

7. I’m really into Shakespeare’s plays.

8. She likes travelling.

9. The trip to America is not boring.

10. Universities were not for the poor people.

Xem thêm các đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh 10 hay, chi tiết khác:

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Global Success (Có đáp án)…

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus (Có đáp án)…

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Explore English (Có đáp án)…

Xem thêm các đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 10 hay, chi tiết khác:

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Global Success (Có đáp án)…

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Explore English (Có đáp án)…

Đăng bởi: Trường Tiểu Học Tiên Phương

Chuyên mục: Tài Liệu Học Tập

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *